Takaisin

Ehdota kursseja ja koulutuksia Lääkäripäiville 2025

Vuoden 2025 Lääkäripäivät toteutetaan kaksipäiväisenä läsnätapahtumana keskiviikosta torstaihin 22.–23.1.2025 Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtuman ohjelma jakautuu kahteen linjaan, kliiniseen osaamiseen ja johtamiseen. Kutsumme 7.5. alkaen ehdotuksia korkeatasoisiksi, ajankohtaisiksi ja mielenkiintoisiksi kursseiksi ja koulutuksiksi. Tiiviiden Lääkäripäivien ohjelmaan kootaan 40 luentokurssia sekä mahdolliset pienryhmäkurssit.

Ehdota ohjelmaan kliinisiä kursseja, jotka on suunnattu yleislääkäreille, työterveyshuollossa toimiville tai sisätautialoille erikoistuville lääkäreille sekä lääkärijohtajille ja esihenkilöille sopivaa koulutusta.

Ohjelmaehdotus voi olla:

  • Kurssi, jonka kesto voi vaihdella 1,5 tunnista enintään kolmeen tuntiin. Huom! Kolmen tunnin kurssiin sisällytetään puolen tunnin tauko.
  • Pienryhmäkurssien kesto voi vaihdella, ja ne voidaan toteuttaa myös tapahtumapaikan ulkopuolella. Myös aiempien vuosien parhaita kursseja voidaan uusia.
  • Debatti, joihin toivotaan aiheita, jotka herättävät keskustelua, ristiriitaisiakin mielipiteitä ja tunteita. Debatin kesto on 50 minuuttia.

Pedagogista vaikuttavuutta ja selkeää hyötyä

Kurssien valinnassa painotetaan pedagogista vaikuttavuutta. Ehdotuksessa on hyvä kuvata selkeästi

  • koulutuksen osaamistavoitteet (haluttu muutos kurssiosallistujien osaamisessa tai toiminnassa) sekä
  • tavoitteita tukevat oppimismenetelmät ja kouluttajat.

Kuvaa ehdotuksessa se, kuka kurssista erityisesti hyötyy määrittelemällä

  • kurssin kohderyhmä
  • erikoisalat, joille tunteja erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseen koulutukseen haetaan
  • mahdollinen erityispätevyys, jonka aihepiiriin kurssi liittyy
  • Canmeds-osaamisalueet: lääketieteellinen osaaminen ja kliiniset taidot, tiedonhallinta ja oma osaaminen, ammatillisuus, vuorovaikutustaidot, yhteistyötaidot, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, johtaminen.

Nimeä kurssi napakasti ja iskevästi. Osallistujat arvostavat käytännönläheistä otetta ja potilastapauksia. Kursseilla on mahdollisuus käyttää aktivoivia oppimismenetelmiä kuten älylaitteilla suoritettavia äänestyksiä.

Liitä ohjelmaehdotukseesi myös ideoita siitä, miten kurssin toteuttajana viestit kurssista etukäteen ja osallistut markkinointiin. Viestinnästä ja markkinoinnista voit keskustella Lääkäriliiton viestinnän kanssa.

Edelliseen kurssitarjontaan pääsee tutustumaan tästä.

Ohjelmanpyyntökirjeestä voit lukea tarkemmat ohjeet ehdotuksen jättämiseen.

 

Ohjelmaehdotukset suoraan ohjelmaportaaliin

Toimita ohjelmaehdotus viimeistään 26.5.2024 kirjautumalla lääkäripäivien ohjelmaportaaliin planner.eventos.fi/laakaripaivat2025

Ohjelmaportaalissa voit jättää ohjelmaehdotuksen ja annetun aikarajan puitteissa palata täydentämään kurssiehdotusta. Määräajan jälkeen jätettyjä ehdotuksia ei huomioida.

Ohjelmaehdotukset arvioidaan kesäkuussa ja tieto kurssien hyväksynnästä osaksi Lääkäripäivien tarjontaa lähetetään kurssiyhdyshenkilöille 19.8.2024 alkavalla viikolla.

Jos ohjelmaehdotuksen jättämisessä ilmenee teknisiä ongelmia, ota yhteyttä laakaripaivat@laakariliitto.fi

 

Lisätietoja:

Kliininen osaaminen -ohjelmalinja
Johtaminen-ohjelmalinja
Clas-Göran af Björkesten
clas-goran.af.bjorkesten(at)hus.fiLääkäripäivien ohjelmaryhmän puheenjohtaja
Janne Aaltonen
toiminnanjohtajaSuomen Lääkäriliitto
janne.aaltonen(at)laakariliitto.fi
Maija Pystynen
maija.pystynen(at)vakehyva.fi
Lääkäripäivien ohjelmaryhmän varapuheenjohtaja
Niina Koivuviita
puheenjohtaja
Suomen Lääkäriliitto
niina.koivuviita(at)laakariliitto.fi