Lääkäripäivät 2024

Lääkäripäivät järjestetään 24.–26.1.2024

Sinulla on taas mahdollisuus tavata kollegoita Messukeskuksessa – kurssitarjonta käsittää noin kuusikymmentä kurssia sekä pienryhmäkurssit. Tapahtuma on hybridimuotoinen: voit osallistua tulemalla paikan päälle Messukeskukseen tai seuraamalla kursseja etänä tapahtuma-alustalla. Osallistuminen Messukeskuksessa tarjoaa toki enemmän. Paikan päällä saavutat myös avajaiset, pienryhmäkurssit, Areenalavan mielenkiintoiset sessiot ja näyttelyn. Myös iltajuhla tekee paluun ohjelmaan, pitkästä aikaa.
Lääkäripäivien luentokursseja voit katsoa myös itse tapahtuman jälkeen, ne ovat osallistujien saatavilla 11.2.2024 asti.

Teemana Ihmisten kesken

Lääkärin arkeen kuuluu runsaasti tietotekniikkaa, kirjauksia, lausuntoja ja hallinnollisia tehtäviä. Rikas ja välitön vuorovaikutus sekä monenlaiset ihmissuhteet ovat lääkärin työn voimavara niin lääkärin ja potilaan välillä kuin moniammatillisessa hoitotiimissä. Tiimityössä laadukasta vuorovaikutusta luovat mm. kollegiaalisuus, autonomia, yhteistyö ja voimavarojen tunnistaminen.

Potilaskontaktissa laadukasta vuorovaikutusta luo keskittynyt läsnäolo. Omalääkärisuhteessa lääkäri ja potilas tuntevat toisensa, mikä lisää hoidon jatkuvuutta, mahdollistaa syvällisen ei-sanallisen havainnoinnin ja tukee kansanterveyttä. Potilas tunnetaan ja aistitaan, ja keskinäinen luottamus vahvistuu.

Lääkärin työtaitoihin kuuluu myös sopeuttaminen – potilaan sosiaalisten, kognitiivisten ja muiden haasteiden keskellä luovitaan, jotta hoitoa voidaan suunnata riittävästi yksilön voimavarojen mukaisesti ja oikein tukipalveluin.

Tervetuloa Lääkäripäiville!

 

Ohjelmayhteistyössä
Suomen Lääkäriliitto
Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
Finska Läkaresällskapet

Yhteistyössä
Messukeskus