Takaisin

Mitä tiedämme pitkittyneestä koronataudista?

Lääkäripäivien debatissa long covidia tartutaan sarvista kuin sitä kuuluisaa härkää, neljän asiantuntijan voimin.

 

Mistä tarkalleen on kyse pitkittyneessä koronataudissa eli long covidissa? Kysymys on mietityttänyt niin kansalaisia kuin terveydenhuollon ammattilaisiakin.

Lääkäripäivien debatissa long covidin anatomiaa selvittää neljä asiantuntijaa. Aihetta käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista ja uusimman tutkimuksen valossa.

Käsitykset koronavirusinfektion pitkäaikaisoireiden syistä vaikuttavat merkittävästi oireilevien tutkimuksiin sekä potilaille tarjottavaan neuvontaan, hoitoon ja tukeen. Kuulemme perusteluja eri näkemyksille pitkäaikaisoireiden syistä, niiden hoidosta ja kuntoutuksesta.

Keskustelussa on mukana asiantuntijoita ja kliinikoita, jotka ovat perehtyneet koronan pitkäaikaisoireisiin sekä toiminnallisin mekanismein syntyviin oirekuviin.

Long covidista ovat keskustelemassa neurologian professori emeritus Risto O. Roine (Long Covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja), infektiotautien dosentti, ylilääkäri Mari Kanerva (TYKS), psykiatrian professori Sami Räsänen (OYS) sekä dosentti ja neurologian erikoislääkäri, ylilääkäri Markku Sainio (HUS Toiminnallisten häiriöiden poliklinikka). 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Lond Covid -debatti Lääkäripäivillä perjantaina 27. tammikuuta klo 14.00–14.45.

Toim. Jaana Ahlblad