Takaisin kurssilistaukseen

Miten pidän hyvän esityksen? (O)

Kurssin aikataulu

 • 10:00

  Ennen esitystä

 • 10:00

  1. Tehtävänannon tulkinta: mitä minulta puhujana odotetaan? 2. Esityksen ajankäytön suunnittelu 3. Miten saat Powerpointin palvelemaan esitystäsi siltä varastamisen sijasta

 • 10:45

  Esityksen aikana

 • 10:45

  1. Esiintymisjännityksen hallinta 2. Sanattomia keinoja ottaa yleisö haltuun 3. Miten selviän esityksen pitämisestä englanniksi?

 • 11:15

  Älä anna teknologian kampittaa

 • 11:15

  1. Powerpointin käytön ja yleisön aktivoinnin vaihtoehtoja 2. Miten varmistan, että esitys näkyy oikein esiintymispaikan laitteilla? 3. Esitysmateriaalin jakaminen

Kurssinumero: 203
Paikka: Ylppö
Aika: 25.1.2024 10:00 - 11:30
Aihealueet: Tutkimus ja opetus
Puheenjohtaja: LT, el, Lääkärikouluttajan erityispätevyys, Ulla Ahlmén-Laiho , Turun yliopisto ja Tyks
Yhdyshenkilö: LT, el, Lääkärikouluttajan erityispätevyys, Ulla Ahlmén-Laiho , Turun yliopisto ja Tyks
Tavoite: Kurssin suoritettuaan osallistuja hahmottaa visuaalisen materiaalin tukeman laadukkaan suullisen esityksen syntyprosessin ja on rohkaistunut luottamaan persoonallisiin taitoihinsa esiintyjänä. Kouluttajana on suosittu luennoitsija ja juhlapuhuja, joka on antanut esiintymisvalmennusta useille kollegoille.
Kohderyhmä: Tämä käytännönläheinen minikurssi antaa eväitä mieleenpainuvan ja vakuuttavan esityksen pitämiseen suunnitteluvaiheesta esitysmateriaalin jakamiseen asti. Kurssi soveltuu erityisen hyvin niille, jotka ovat kokemattomia ja jännittyneitä julkisia puhujia. Se soveltuu kaikkien erikoisalojen hallinnon koulutukseen sekä pedagogiseen koulutukseen.
Erityispätevyys: Lääkärikouluttajan erityispätevyys, Kansainvälinen terveydenhuolto
Kouluttajana on palkittu kliininen opettaja, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, lääkärikouluttajan erityispätevyyden suorittanut ja lääkärikunnan viestintää väitöskirjassaan tutkinut Ulla Ahlmén-Laiho, joka on kysytty esiintyjä erityisesti lääketieteelliseen historiaan ja mediaan liittyvissä aiheissa, esimerkkinä Ylen Aristoteleen kantapää -radio-ohjelman jakso "Alzheimer, Parkinson ja Asperger — oireyhtymien taustalla on kiinnostavia henkilöitä". Pienimuotoista esiintymisvalmennusta useille kollegoille aiemmin antanut Ulla haluaa nyt jakaa parhaat käytännön vinkkinsä laajemmallekin yleisölle.