HUOM! Nämä ovat vanhat sivut. Siirry ajankohtaisille sivuille tästä.

Takaisin kurssilistaukseen

Papuja vai pillereitä? – terveyttä ja kestävyyttä edistävä ruokavalio (jälkitallenne)

Kurssin aikataulu

  • 13:30

    Alkusanat

    yleislääketieteen el Soila Karreinen Tampereen yliopisto

  • 13:40

    Kohti tulevaisuuden ruokavaliota

    terveydenhuollon el Mikaela Grotenfelt-Enegren Helsingin kaupunki

  • 14:05

    Kasvispainotteisen ravitsemuksen terveyshyödyt

    ravitsemustieteen apulaisprof. Anne-Maria Pajari Helsingin yliopisto

  • 14:30

    Ravitsemuksen ja syöpätautien yhteydet

    dos., syöpätautien el Leena Vehmanen HUS Syöpäkeskus

  • 14:55

    Tauko

  • 15:25

    Vegaani vastaanotolla - miten varmistaa tasapainoinen dieetti?

    TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen Kanta-Hämeen keskussairaala

  • 15:50

    Ravitsemusohjauksen jalot taidot - syyllistämätön kohtaaminen

    kansanterveystieteen prof. Pilvikki Absetz Tampereen yliopisto

  • 16:20

    Mikä reseptiksi ylipainoepidemian hoitoon

    prof., endokrinologi Pertti Mustajoki Terve Paino ry

  • 16:50

    Yhteenveto ja loppusanat

    yleislääketieteen el Soila Karreinen Tampereen yliopisto

LSV ry
Kurssinumero: 119
Paikka: Björksten
Aika: 25.1.2023 13:30 - 17:00
Aihealueet:
Puheenjohtaja: yleislääketieteen el, Soila Karreinen , Tampereen yliopisto
Yhdyshenkilö: terveydenhuollon el, Mikaela Grotenfelt-Enegren , Helsingin kaupunki
Tavoite: Ravitsemus on kiinteästi yhteydessä terveyteen ja sairauteen, ja tietämys ruoan vaikutuksista ympäristöön ja ilmastoon on nopeasti lisääntymässä. Ihmiset ovat samalla yhä enemmän kiinnostuneita ruoan ravintosisällöstä sekä ruoan vaikutuksista heidän terveyteensä. Voimakkaasti muuttunut ruokaympäristö vaikuttaa monin tavoin syömiseemme ja se on vaikuttanut maailmanlaajuisen lihavuusepidemian syntyyn. Lääkäreiden on tärkeää kiinnittää näihin yhteyksiin enemmän huomiota. Tämän session tavoitteena on valottaa kestävän ruokavalion perusteita ja nykyisten ruokavalioiden muutostarpeita. Aihetta lähestytään myös harvemmin keskustelluista näkökulmista. Miten ruokavalioon liittyvistä asioista voi keskustella rakentavasti? Miten ruokaympäristöjä tulisi muuttaa ja mikä rooli lääkäreillä voisi olla kestävän ruoankulutuksen edistämisessä?
Kohderyhmä: Lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset, terveydenhuollon hallinnossa ja kehittämistehtävissä toimivat, tutkijat sekä alan opiskelijat.
Erikoistuminen: Hyväksytty 4 tuntia, alat lastentaudit, naistentaudit ja synnytykset, syöpätaudit, työterveyshuolto ja yleislääketiede ja hyväksytty 3 tuntia, alat sisätaudit, sisätaudit/runkokoulutus, terveydenhuolto.
Erityispätevyys: diabeteksen hoito, nuorisolääketiede, lastenneuvola- ja kouluterveydenhuoltotyö
HUOM: Tallenne on katsottavissa esityspäivää seuraavana päivänä tapahtuma-alustalla. Kurssin voi katsoa 12.2.2023 asti.