HUOM! Nämä ovat vanhat sivut. Siirry ajankohtaisille sivuille tästä.

Pääluennot klo 12.45-13.15 uusissa tiloissa

Lääkäri 2020 -tapahtuman pääluennot ovat jälleen kerran tilaisuus, jota ei kannata jättää väliin. Kolmeen päivään mahtuu niin ilmastonmuutoksen terveysdimensioita, vastalääkettä terveyshuuhaahan kuin Pohjola-palkinnon saajan luentokin. Pääluennot ovat tapahtuman näyttelyalueella, hallisalissa Oker-Blom.

Keskiviikkona 8.1.2020 estradille astuu Maailman ilmatieteen järjestöä johtava Petteri Taalas. Taalas puhuu ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksista. Hän näkee lääkäreillä olevan mahdollisuuksia vaikuttaa yksilön terveellisiin valintoihin osana ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Katso luentotallenne Vimeosta.

Torstaina 9.1.2020 lavalle nousevat professori Juhani Knuuti ja Vastalääke ry:n puheenjohtaja Tatu Han. Lääkärit voivat nostaa esiin tietoa huuhaan vastapainoksi sosiaalisen median eri kanavissa. Turkulaiset opiskelijat ovat tarttuneet haasteeseen innostuneina ja kansantajuistavat terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä seikkoja.

Perjantaina 10.1.2020 vaalimme perinteitä ja kuulemme tuoreen Pohjolan ja Suomi-yhtiön palkinnon saajan, Eija Kalson, luennon. Professori Eija Kalso sai Pohjolan ja Suomi-yhtiön lääketieteen palkinnon uraauurtavasta kivunhoidon tutkimuksesta ja koulutuksesta. Eija Kalso on Helsingin yliopiston kipulääketieteen professori, anestesiologian erikoislääkäri ja HYKS Kipuklinikan ylilääkäri.