HUOM! Nämä ovat vanhat sivut. Siirry ajankohtaisille sivuille tästä.

LÄKARE 2020

Hälsa och hållbar utveckling

 

Läkare 2020-evenemanget behandlar hälsa och hållbar utveckling. Temat nygammalt: konceptet föddes över 30 år sedan, men numera diskuteras klimatförändringen i allvarligare tongångar än någonsin tidigare. Vi kan inte undgå att debatten sträcker sig även till hälsovården.

Hållbar utveckling är ett bredare tema än klimatförändringen, som utöver ekologisk hållbarhet även omfattar en social, ekonomisk och kulturell dimension. Vårt program erbjuder alla dessa perspektiv. Vi funderar bland annat på socioekonomisk bakgrunder till ojämlikhet i hälsotillstånd, riktning av begränsade resurser för hälsovård och farorna med medikalisering.

I kursutbudet företräds läkarens egen ork. Var hittar jag resurser för att orka i arbetet när allting förändras? Kan jag lära mig av misstag och hur kan jag gå vidare efter en patientskada?

Som vanligt erbjuder landets största evenemang även pragmatisk utbildning. Till exempel kan deltagarna fördjupa sig i EKG-tolkning, vanliga injektioner, orsaker till ryggvärk och vård av sömnstörningar.

 

Var och en hittar säkert sin egen favorit bland vårt breda kvalitetsutbud. Öppna kurser finns tillgängliga varje dag och utställningsområdets rikliga och varierade program lockar till deltagande.

Anmäl dig och kom med och börja året i gott sällskap!