Hyppää sisältöön
Kurssit 106 – Ravitsemus lääkärin työkaluna

Kliininen osaaminen

106 – Ravitsemus lääkärin työkaluna

Kurssin tiedot

Kurssinumero 106
Ajankohta 22.01.2025 08:30 - 11:30
Paikka Hjelt
Järjestäjä Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
Erikoisalat Akuuttilääketiede, Anestesia ja tehohoito, Endokrinologia, Foniatria, Fysiatria, Gastroenterologia, Gastroenterologinen kirurgia, Geriatria, Ihotaudit ja allergologia, Infektiotaudit, Kardiologia, Keuhkosairaudet ja allergologia, Korva-, nenä- ja kurkkutaudit, Käsikirurgia, Lastenkirurgia, Lastenneurologia, Lastenpsykiatria, Lastentaudit, Liikuntalääketiede, Naistentaudit ja synnytykset, Nefrologia, Neurokirurgia, Neurologia, Nuorisopsykiatria, Oikeuslääketiede, Ortopedia ja traumatologia, Plastiikkakirurgia, Psykiatria, Silmätaudit, Sisätaudit, Suu- ja leukakirurgia, Sydän- ja rintaelinkirurgia, Syöpätaudit, Urologia
Osaamisalue
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Tiedonhallinta ja oma osaaminen Tiedonhallinta ja oma osaaminen
Vuorovaikutustaidot Vuorovaikutustaidot

Puheenjohtaja

Juha Saarnio
Oulun yliopisto / OYS

prof., gastrokirurgi

Yhdyshenkilöt

Roosa Hallikainen, Kasvatustieteen maisteri, koulutussuunnittelija, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim

Kurssin aikataulu

08:30

Johdatus aiheeseen

Juha Saarnio, Oulun yliopisto / OYS
prof., gastrokirurgi

08:45

Päivitetyt ravitsemussuositukset käytännössä - mikä muuttuu ja miksi?

Ursula Schwab, Itä-Suomen yliopisto
FT, Ravitsemusterapian prof.

09:15

Optimaalinen ravitsemus eri sairauksissa

Anne Pohju, Keski-Suomen hyvinvointialue
FT, johtava ravitsemusterapeutti

09:45

Tauko

10:15

Uhkaako vajaaravitsemus potilastani?

Juha Saarnio, Oulun yliopisto / OYS
prof., gastrokirurgi

10:45

Suosituksesta lautaselle – motivoiva kommunikaatio avuksi

Anu Ruusunen, Itä-Suomen yliopisto
FT, Ravitsemusterapian kliininen opettaja, ravitsemustieteen dos.

11:15

Yhteenveto

Satu Jyväkorpi, Valti
FT, ETM, pääsihteeri

Kurssin kuvaus

Tavoite

Osallistuja: - oppii mitä päivitetyt ravitsemussuositukset ovat käytännössä ja mikä suosituksissa muuttuu ja miksi - ymmärtää terveyttä edistävän ravitsemuksen eri toteutusmuodot - ymmärtää mitä tarkoitetaan optimaalisella ravitsemuksella eri sairauksissa - osaa soveltaa tietoa optimaalisesta ravitsemuksesta omassa potilaskohtaamisessaan - ymmärtää miksi vajaaravitsemuksen tunteminen on tärkeää myös lääkärin työssä ja mitä sillä tarkoitetaan -osaa hyvässä vuorovaikutuksessa käsitellä ravitsemusaihetta potilaskohtaamisessa

Kohderyhmä

Kaikki lääkärit

Erikoistuminen

Hyväksytty 3 tuntia, alat: Geriatria, Ihotaudit ja allergologia, Kardiologia, Korva-, nenä- ja kurkkutaudit, Akuuttilääketiede, Anestesia ja tehohoito, Endokrinologia, Foniatria, Fysiatria, Gastroenterologia, Gastroenterologinen kirurgia, Infektiotaudit, Käsikirurgia, Lastenkirurgia, Lastenneurologia, Lastenpsykiatria, Lastentaudit, Liikuntalääketiede, Naistentaudit ja synnytykset, Nefrologia, Neurokirurgia, Neurologia, Nuorisopsykiatria, Oikeuslääketiede, Ortopedia ja traumatologia, Psykiatria, Sisätaudit, Suu- ja leukakirurgia, Syöpätaudit, Sydän- ja rintaelinkirurgia, Urologia, Plastiikkakirurgia