Täydennyskoulutusta tarpeeseesi Lääkäripäivillä
Valtakunnallinen Lääkäripäivät kokoaa miltei 4000 ammattilaista Helsingin Messukeskukseen uuden vuoden viikolla neljä eli 22.–23.1.2025. Varaamalla paikkasi ajoissa voit osallistua edullisemmin.
Kaksipäiväinen ja kasvokkainen Lääkäripäivät on täynnä vankkaa, ajankohtaista asiaa. Voit selata kurssivalikoimaa erikoisaloittain, osaamisalueittain tai ohjelmalinjan mukaisesti. Ilmoittautuminen avataan marras–joulukuun vaihteessa, jolloin voit tutustua koko ohjelmatarjontaan. Tule tapaamaan kollegoita, oppimaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Johtamisteemaiset kurssit
Johtamisen kursseilta saat keinoja, työkaluja ja parhaita käytäntöjä erilaisiin suunnittelu- ja johtotehtäviin. Tarjolla on mm.
- Tuulahdus terveystaloustiedettä kurssilla Terveydenhuollon kustannusvaikuttavuuden arviointi.
- Lääkärin työ resurssiviisaassa terveydenhuollossa: keinoina taloudellisen tiedon käyttö hoitosuosituksissa, vähähyötyisten hoitojen karsiminen ja potilaan tuottaman tiedon käyttöotto
- Omalääkärimallilla pyritään hoidon jatkuvuuteen ja hyvinvointialueiden houkuttelevuuden lisäämiseen lääkärien työpaikkana. Uutta ja ajankohtaista keskustelua aiheesta kurssilla Omalääkärimalli terveysasemilla – osaratkaisu perusterveydenhuollon haasteisiin? kuullaan kokemuksia Länsi-Uudeltamaalta sekä Oulusta.
- Mitä on lääkärin laadukas osaaminen? Miten voidaan taata se perusopinnoissa, erikoistumiskoulutuksessa ja täydennyskoulutuksessa? Tätä pohditaan kurssilla Laadukkaan osaamisen avaimet.
Kliinisen osaamisen kurssit
Kliinisessä osaamisessa kehittyminen on aina ajankohtaista. Monipuoliset kurssit antavat lisää valmiuksia käytännön työhön. Tutustu vaikkapa seuraaviin aiheisiin:
- ADHD:n erotusdiagnostiikkaa ja hoitomuotoja pohditaan kurssilla ADHD – mitä nyt, Käypä hoito?
- Odottavan äidin ykkös- ja kakkostyypin diabetekseen liittyy kohonnut raskaus- ja sikiökomplikaatioiden riski, ja riskien suuruuteen vaikuttavat mm. äidin diabeteksen kesto, hoitotasapaino, sekä mahdollinen ylipaino ja lisäsairaudet. Opi lisää kurssilla Diabetes, vauvahaaveet ja raskaus – moniammatillisella yhteistyöllä parempiin tuloksiin
- Mitä lääkärin pitäisi tietää potilaiden kannabiksen käytöstä? Kannabiksen käytön tunnistaminen, puheeksiotto ja käytön ongelmallisuuden arviointi ovat aiheena kurssilla Kannabis kukkii.
- Ilmastokriisi on myös terveydenhuollon kriisi, minkä vuoksi jokaisen lääkärin on hyvä tietää, miten hän voi omilla toimillaan vaikuttaa kestävyyteen. Tule kuulemaan lisää kurssille Lääkäri, tunne jälkesi – mikä on lääkärin vastuu ympäristöstä?
- Iäkkään lääkelistat pitenevät. Onko jokainen nappi varmasti hyödyksi? Monisairaan iäkkään hoito on monimutkaista. Mitä lääkärin pitää tehdä ja mitä ei? -kurssi avaa asiaa usealta kantilta.
- Päihteiden käyttöön liittyy monikerroksista traumaa ja stigmaa, jotka vaikuttavat asianmukaisen hoidon toteutumiseen sekä potilaiden, että terveydenhuollon toiminnan kautta. Asian korjaamiseksi vaaditaan järjestelmätason muutosten lisäksi yksilötason tietoisuuden ja ymmärryksen lisäämistä.
Stigma, trauma ja sairaus – päihdeongelma hoidon haasteena on tarjolla kurssiohjelmistossa.
Nähdään pian näillä sivuilla!