HUOM! Nämä ovat vanhat sivut. Siirry ajankohtaisille sivuille tästä.

Lääkäripäivät 2022

Lääkäripäivät järjestetään virtuaalisina 26.-28.1.2022. Ohjelma koostuu jokaiselle lääkärille tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista.

Virtuaalisuus antaa sinulle mahdollisuuden tutustua koko tapahtuman tarjontaan: Katso kiinnostavimmat kurssit suorana lähetyksenä, muihin voit tutustua myöhemmin. Käy vaikka vilkaisemassa mitä tapahtuu oman erikoisalasi ulkopuolella!

Teemana Digitaalisuus – hyötyvätkö lääkäri ja potilas?

Potilaan kykyyn ajaa omia asioitaan vaikuttavat mm. kulttuuri, voimavarat, valveutuneisuus, koulutus, ikä, sosiaalinen asema, maantiede, kyky tiedonhakuun, yksinäisyys, mielenterveys, stressi, päihdekäyttäytyminen, aktiivisuus. Kuinka iäkkäät potilaat ja kehitysvammaiset selviävät digitaalisessa maailmassamme? Entä näkö- ja kuulovammaiset? Entä jos henkilöllisyystodistusta ei ole? Kuinka paperiton potilas osaa hakeutua hoitoon ja saa hoitoa? Lääkäri on jatkuvan haasteen edessä kohdatessaan potilaita hyvin erilaisista lähtökohdista. Potilaan ja lääkärin roolit muuttuvat alati terveydenhuollossa.

Sähköiset järjestelmät voivat lisätä turvallisuutta tai vähentää sitä. Virtuaalisia sovelluksia lääketieteestä on keskimäärin pidetty turvallisena ja teknisen kehityksen palvelevan terveydenhuoltoa. Kuinka suojaamme dataa tietomurroilta, kuitenkin riittävän tiedonkulun mahdollistaen?

Disinformaatio leviää kulovalkean tavoin verkossa. Tutkitun tiedon merkitys terveysasioissa korostuu. Mitä lääkäri voi tehdä, jotta näyttöön perustuva tieto on potilaan saatavilla ja hän tunnistaa sen? Osaako media jo välttää vääränlaista vastakkainasettelua? Oikea tieto oikeaan aikaan – uskallammeko osallistua julkiseen keskusteluun?

Tervetuloa Lääkäripäiville!

Ohjelmayhteistyössä
Suomen Lääkäriliitto
Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
Finska Läkaresällskapet