HUOM! Nämä ovat vanhat sivut. Siirry ajankohtaisille sivuille tästä.

Takaisin

Ohjelmaehdotuksia vastaanotetaan maalis-huhtikuussa Lääkäripäiville 2022

Lääkäripäivät järjestetään viikolla neljä vuonna 2022 eli 26.-28.1.2022. Tapahtuman muodosta päätetään ennen kesää tai viimeistään alkusyksystä. Ohjelmaehdotukset on hyvä laatia niin, että ne soveltuvat virtuaaliseen tapahtumaan.

Teemana on Digitaalisuus – hyötyvätkö lääkäri ja potilas?

Potilaan kykyyn ajaa omia asioitaan vaikuttavat mm. kulttuuri, voimavarat, valveutuneisuus, koulutus, ikä, sosiaalinen asema, maantiede, kyky tiedonhakuun, yksinäisyys, mielenterveys, stressi, päihdekäyttäytyminen, aktiivisuus. Kuinka iäkkäät potilaat ja kehitysvammaiset selviävät digitaalisessa maailmassamme? Entä näkö- ja kuulovammaiset? Entä jos henkilöllisyystodistusta ei ole? Kuinka paperiton potilas osaa hakeutua hoitoon ja saa hoitoa? Lääkäri on jatkuvan haasteen edessä kohdatessaan potilaita hyvin erilaisista lähtökohdista. Potilaan ja lääkärin roolit muuttuvat alati terveydenhuollossa.

Sähköiset järjestelmät voivat lisätä turvallisuutta tai vähentää sitä. Virtuaalisia sovelluksia lääketieteestä on keskimäärin pidetty turvallisena ja teknisen kehityksen palvelevan terveydenhuoltoa. Kuinka suojaamme dataa tietomurroilta, kuitenkin riittävän tiedonkulun mahdollistaen?

Disinformaatio leviää kulovalkean tavoin verkossa. Tutkitun tiedon merkitys terveysasioissa korostuu. Mitä lääkäri voi tehdä, jotta näyttöön perustuva tieto on potilaan saatavilla ja hän tunnistaa sen? Osaako media jo välttää vääränlaista vastakkainasettelua? Oikea tieto oikeaan aikaan – uskallammeko osallistua julkiseen keskusteluun?

Ohjelmaehdotuksia vastaanotetaan 9.3.-15.4.2021.

Ilmoittaudu ensin luennoitsijaportaaliin ohjelmaehdottajaksi. Käytä Fimnet-tunnusta tai sähköpostiosoitetta ilmoittautumisessa. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi linkin luennoitsijaportaaliin.

Lue ohjeet allaolevasta dokumentista:
Ohjelmanpyyntökirje (pdf)

Lisätietoa: laakaripaivat(at)laakariliitto.fi