Takaisin

Kävijäkyselystä ideoita tulevaan

Lääkäri 2019 -tapahtuman kävijäkysely lähetettiin kaikille kävijöille tapahtuman loppupuolella, 11.1.2019. Palautetta antoi yhteensä 1 282 henkilöä, mikä on ilahduttavan paljon, kun kokonaiskävijämäärä oli 6 301. Vastaajista 1 067 oli lääkäreitä ja 138 lääketieteen opiskelijoita, loput 69 muita osallistujia.

Tapahtumaan tyytyväisiä oli yli 90 prosenttia vastanneista. Tyytyväisimpiä kävijöitä olivat lääketieteen opiskelijat ja nuoret lääkärit, jotka olivat valmistuneet alle viisi vuotta sitten.
Suurin osa palautetta antaneista lääkäreistä (72 %) osallistui tapahtumassa kursseille ja vieraili myös näyttelyssä. Pelkästään näyttelyssä käyneitä oli 25 prosenttia lääkäreistä ja osuus oli suurin yli 65-vuotiaiden joukossa (58 %).
Opiskelijoista 86 prosenttia oli käynyt sekä kurssilla että näyttelyssä, ja loput 14 prosenttia oli käynyt vain näyttelyssä. Lääkäri 2019 -tapahtumasovellusta ilmoitti käyttäneensä joka kolmas vastaaja. Sovelluksen käyttö oli keskimääräistä yleisempää opiskelijoiden (42 %) ja työikäisten lääkärien (38 %) joukossa.

Tapahtumaan liittyviä kehittämisehdotuksia lääkärit antoivat eniten avoimille kursseille. Toiseksi eniten kehittämisehdotuksia saatiin kurssiohjelmaan ja kolmanneksi eniten näytteilleasettajia koskeviin asioihin.
Avoimien eli maksuttomien kurssien määrää toivottiin kasvatettavan.  Päivänpolttavista aiheista, kuten ferritiini, pidettiin. Kursseista yleensä toivottiin entistä käytännönläheisempiä. Aikataulutuksessa koettiin olevan päällekkäisyyttä. Kursseista toivottiin edelleen lyhyitä ja ytimekkäitä. Dialogia ja vuorovaikutteisuutta kaivattiin lisää. Kurssiaiheena vastaajia kiinnosti mm. päivystysaiheet, kuntoutus, syrjäytyneiden nuorten hyvinvointi. Kurssimateriaaleja toivottiin toisinaan lyhennelminä, toisinaan nettiin.
Osastoille kaivattiin lisää demoja ja opetusta. Vastaajat haluaisivat enemmän lääkeyrityksiä ja uusia innovaatioita näyttelyalueelle, samoin terveysteknologiaa toivottiin lisää.

Arvonnan voittajat

Pääpalkinnon, 3 päivän maksuttoman osallistumisen Lääkäri 2020 -tapahtumaan voitti Karin Heinonen. Tämän lisäksi arvottiin kaksi lahjalippua Messukeskukseen kahdelle muulle vastanneelle, toinen heistä on Karri Suvila. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kohti Lääkäri 2020 -tapahtumaa

Lääkäri 2019 -tiimi kiittää lämpimästi kaikista kehittämiskommenteista ja pyrkii huomioimaan niitä seuraavan tapahtuman suunnittelussa. Luentojen pdf-versiot ovat saatavilla http://laakaripaivat.fi/2019/kurssit/ -sivuilla niiltä osin kun luennoija on julkaisuluvan antanut. Pdf-tiedostot aukeavat fimnet-kirjautumisen jälkeen.

Lääkäri 2020 –tapahtuma pidetään Messukeskuksessa 8.-10.1.2020 ja ohjelmaehdotuksia teemalla Terveys ja kestävä kehitys kerätään 1.3.-8.4.2019.

Lisätietoa: laakaripaivat@laakariliitto.fi