Takaisin

Yleisötapahtuma tuo Lääkäri 2019:n kuumimmat puheenaiheet kaikkien ulottuville

Lääkäripäivien parhaat palat kuullaan Sanomatalossa kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa.

Lääkäripäivien kaikille avoin yleisötapahtuma järjestetään tiistaina 15.1. Sanomatalon Mediatorilla. Tapahtumassa on esillä Lääkäri 2019 -tapahtumassakin paljon puhuttanut aihe, luottamus.

– Luottamus ei koske vain lääkäreitä, vaan kyse on yhteiskunnallisesti isosta, ajankohtaisesta asiasta, joka vaikuttaa moneen alaan ja aihepiiriin, kertoo Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Pauliina Pulkkinen.

Yleisötapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Luvassa on paitsi mielenkiintoisia aiheita myös huippupuhujia.

– Moni pohtii tällä hetkellä esimerkiksi geenitestien turvallisuutta ja sitä, miksi lääkärit vastustavat uskomushoitoja. Muun muassa näitä asioita käsitellään myös yleisötapahtumassa, Pulkkinen kertoo.

Tapahtumassa kuullaan esimerkiksi professori Juhani Knuutia, joka kertoo, miten luotettavan tiedon erottaa huuhaasta. Perinnöllisyyslääketieteen professorin Kristiina Aittomäen johdolla keskustellaan siitä, ovatko geenitestit luotettavia ja miten varmistetaan, että biopankkiin luovutettuja näytteitä ei käytetä väärin.

Lisäksi lastenpsykiatrian erikoislääkärin Janna Rantalan johdolla pohditaan, kuinka ihmisen perusluottamus syntyy ja toimittaja Satu Vasantola kertoo, millaista palautetta saa, kun tekee kirjalle faktantarkistuksen.

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Helsingin Sanomat, ja juontajina toimivat Lääkäri 2019 -tapahtuman puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju sekä Helsingin Sanomien Hyvinvointi-toimituksen esimies Katarina Baer.

– Medialla on iso rooli luottamuksen ylläpitämisessä. Helsingin Sanomien kanssa yhdessä järjestetty tilaisuus on avoin ihan kaikille, jotta kaikki kiinnostuneet voivat tulla kuuntelemaan parhaat palat Lääkäripäivien annista, Pulkkinen kertoo.

 

Lääkäri 2019 -yleisötapahtuma Sanomatalon Mediatorilla tiistaina 15.1. klo 17.