Takaisin

Fringe tuo lavalle Lääkäripäivien kenties monipuolisimman ohjelman

Kaikille Lääkäri 2019:n osallistujille avoimessa Fringessä ideat pääsevät esiin uudella tavalla.

Fringe vie tänäkin vuonna Lääkäripäivien esiintyjät ja osallistujat laitamille. Luvassa on lääketieteellistä sisältöä ja painavaa asiaa uudenlaisin keinoin esitettynä: Fringessä kuullaan muun muassa THL:n päivitetty virusooppera sekä vieraillaan psykoosissa.

Tilaisuutta yhdessä näyttelijä Kari Hevossaaren kanssa juontavan Pro Medicon toiminnanjohtajan Kristiina Patjan mukaan Fringessä vallitsee hauska tunnelma, mutta esitysten asiasisältö on painava.

– Kyse ei ole pelkästä viihteestä, sillä aiheet eivät ole kevyimmästä päästä. Tänä vuonna tarjolla on poikkikattaus lääketieteen eri aloihin. Mukana on niin organisaatiouudistusta, psykoosia kuin markkinointiakin, Patja kertoo.

Fringe – Laitamilla järjestettiin Lääkäripäivillä 2018 ensimmäistä kertaa. Fringe-perinne on kotoisin Edinburghin festivaaleilta, josta se on napattu muun muassa Association for Medical Education in Europe (AMEE)- konferensseihin.

Nyt luvassa on kenties Lääkäripäivien monipuolisin sessio. Jokaisen Fringe-esityksen kesto on 20 minuuttia, ja niiden sisältö liittyy lääketieteeseen ja terveydenhuoltoon.

– Esityksissä käsitellään tänä vuonna myös kirjallisuutta ja sitä, miten kaunokirjallisuudesta voi saada vinkkejä lääkärin työhön.

Patja huomauttaa, että Fringestä voi saada hyviä vinkkejä uudenlaisiin esitystapoihin varsinkin silloin, jos itse luennoi ja opettaa.

– Fringessä on hyvä huomata, että opetusta voi elävöittää hyvin pienilläkin asioilla, ja että taide tosiaan sopii opetuksen keinoksi.

 

 

Kaikille Lääkäri 2019:n osallistujille avoin Fringe – Laitamilla (kurssi 122) keskiviikkona 9.1. klo 14 Messukeskuksessa.