Takaisin kurssilistaukseen

Korvatulehdusklinikka – kaikki mitä olet aina halunnut oppia otiitista, mutta et ole kehdannut kysyä

Kurssin aikataulu

 • 09:00

  Pienryhmät 1-8, kuhunkin max 15 osallistujaa (katso aiheet tavoitteista), kukin pienryhmä kestää 45 min. Kussakin pienryhmässä kaksi asiantuntijakouluttajaa, jotka lueteltu alla luennoitsijoina.

  Dos. Aino Ruohola, TY, Tyks
  Dos. Petri Koivunen, OYS, OY
  Dos. Terhi Tapiainen, OYKS, OY
  LKT Tea Nieminen, HUS
  Dos. Tarja Heiskanen-Kosma, KYS
  Dos. Marjo Renko, OY, TaY
  Prof. Harri Saxen, HUS, HY
  Prof. Jussi-Pekka Jero, TY, Tyks
  LT Johanna Nokso-Koivisto, HUS
  LL Nora Erkkola-Anttinen, Turun kaupungin Hyvinvointitoimiala, TY
  LT Mervi Kanerva, HUS
  LT Anu Laulajainen-Hongisto, HUS
  LT Paula Tähtinen, Tyks
  LL Johanna Uitti, Tyks
  LT Lena Hafrén, HUS
  LT Saara Sillanpää, TAYS
  LKT Laura Mäkinen, HUS
  LT Johanna Wiksten, HUS
  LK Rafael Salmi, TY

 • 09:45

  Tauko

 • 10:15

  Pienryhmät 1-8, kuhunkin max 15 osallistujaa (katso aiheet tavoitteista), kukin pienryhmä kestää 45 min. Kussakin pienryhmässä kaksi asiantuntijakouluttajaa, jotka lueteltu yllä olevassa kohdassa.

 • 11:00

  Tauko

 • 12:00

  Avoin keskusteleva Foorumi, jossa esitetään innovatiivisesti pienryhmien oppimistulokset, äänestetään ja keskustellaan. Foorumi on elävä tori, jonne saa tulla vapaasti.

 • 13:30

  Tauko

 • 14:00

  Avoin keskusteleva Foorumi, jossa esitetään innovatiivisesti pienryhmien oppimistulokset, äänestetään ja keskustellaan. Foorumi on elävä tori, jonne saa tulla vapaasti.

Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry ja Korva-, nenä- ja kurkkutaudit - pään ja kaulan kirurgia ry
Kurssinumero: 302
Paikka: Renkonen
Aika: 12.1.2018 09:00 - 15:30
Aihealueet: Vuoden teemaan liittyvä aihe
Puheenjohtaja: dos. Aino Ruohola, TY
Yhdyshenkilö: dos. Aino Ruohola, TY
LT Johanna Nokso-Koivisto, HUS
Tavoite: Pienryhmissä perehdytään keskustellen ja yhdessä työskennellen seuraaviin aiheisiin: 1) korvan tutkimista käytännössä ja uusia apuvälineitä 2) aiheuttajamikrobeja, resistenssiä ja antibioottivalintaa 3) patogeneesiä ja oireita 4) vaarallisia oireita ja löydöksiä 5) korvatulehduskierteen syitä ja seurauksia 6) tärykalvolöydösten tulkintaa 7) antibioottihoidon hyötyjä ja haittoja 8) hoitovasteen ja kontrollitarpeen arviointia
Kohderyhmä: Avohoidossa lasten korvatulehduksia hoitavat lääkärit, esim. yleislääkärit, akuuttilääkärit, lastenlääkärit, korvalääkärit
Erikoistuminen: hyväksytty 6 tuntia, alat akuuttilääketiede, lastentaudit, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, yleislääketiede
Erityispätevyys:
HUOM:
Pienryhmien kokonaisosallistujamäärä on rajattu 120:een. Jokainen voi osallistua 1-2 aiheeseen, jonne hakeudutaan ilmoittautuneille lähetettävän ennakkokyselyn avulla. Kyselyn perusteella saat itse luoda omat oppimistavoitteesi. Pienryhmiin voivat osallistua vain vahvistuksen saaneet. Foorumi on avoin ilman ilmoittautumista.

Osallistu kurssin aikana keskusteluun Viestiseinällä! Viestiseinä löytyy Lääkäri 2018 mobiilisovelluksesta tai osoitteesta www.viestiseina.fi/laakari. Voit myös osallistua tekstiviestillä numeroon 12154, aloita tekstiviesti aina kurssin numerolla, esim. 302 [väli] viestisi.