Kaikki uutiset

Koulutuskoordinaattori vaihtuu

Lääkäri 2018 -tapahtuman teemana on muutos. Luvassa on myös henkilömuutoksia, kun koulutuskoordinaattori Terhi Leppänen siirtyy Apotti-hankkeeseen ja puikkoihin tarttuu Tarja Ojala.

Ojala oli Lääkäriliitossa vuorotteluvapaan sijaisena, kun koulutuskoordinaattorin paikka tuli kesällä sisäiseen hakuun.

– Kiinnostuin paikasta ja hain sitä. Ajattelin että tässä on hieno tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä, Ojala kuvaa.

Hän on koulutukseltaan yo-atk-merkonomi. Ojala on opiskellut kauppaopistossa tietotekniikkaa. Heti valmistumisen jälkeen vuonna 1987 suuren amerikkalaisen it-yrityksen ovet avautuivat. Ojala ehtikin olla liki 30 vuotta saman yrityksen palveluksessa monessa eri roolissa.

– Isossa firmassa sain kehittyä ja tehdä monenlaista. Ensimmäinen työni oli hoitaa kirjoituskoneiden huoltosopimuksia. Sitten olin muun muassa hallintohommissa, palvelupäällikkönä, operatiivisena managerina ja myynnin johdon tukena. Pääsin myös ulkomaankomennuksille Tanskaan ja Skotlantiin.

Ojalan pesti päättyi, kun työt ohjattiin halvempiin maihin.

– Ulkoistamisbuumi kosketti meitäkin, ja työt siirrettiin Intiaan vuonna 2016. Sain vapautuksen tehtävistäni lokakuussa. Viiden kuukauden päästä aloitin Lääkäriliitossa vuorotteluvapaan sijaisena.

Terhin korkkareihin
Tarja Ojala elää vauhdikasta aikaa. Elokuun ensimmäinen viikko on mennyt tiiviisti uuteen työnkuvaan perehtymisessä.

– Viikko on ollut työntäyteinen ja tosi mielenkiintoinen. Tavoite on selkeä. Järjestämme upean Lääkäri 2018 -tapahtuman ja jatkamme brändin vahvistamista. Tämä on projektinvetäjän hommaa, jossa tehdään välillä töitä kädet savessakin.

– Terhi on hoitanut koulutuskoordinaattorin töitä monta vuotta aivan erinomaisesti, ja nyt yritän siirtyä Terhin korkkareihin.

It-ihminen osaa arvostaa edeltäjänsä taitoa käyttää tekniikkaa. Tiedostot ovat hyvässä järjestyksessä kaikkien saatavilla. Ojalan mielestä on vaivatonta siirtyä rooliin, jota on hoidettu niin hyvin.

Muutoksia on kotirintamallakin. Nuorempi tytär aloittaa yläasteen viimeisen lukuvuoden kuvataidekoulussa, ja vanhemmalla alkaa abivuosi lukiossa. Mies ja amerikankarvatonterrieri vaativat nekin huomiota. Työmatka Espoon Mankkaalta hoituu omalla autolla.

Vain muutos on varmaa
Terhi Leppänen aloittaa Apotti-hankkeessa koulutuskoordinaattorin työt 7.8. Hän oli Lääkäriliitossa töissä lähes yhdeksän vuotta. Lähteminen tuntuu haikealta, vaikka uusi työ onkin houkutteleva ja kiinnostava. Leppänen kiittää yhteistyöstä:

– Lähetän lämpimät terveiset ja kiitokset ohjelma- ja johtoryhmän jäsenille!

Leppänen toivoo seuraajalleen kaikkea hyvää.

– Työ on vaativaa, mutta se myös palkitsee. Rauhallisuus ja järjestelmällisyys auttavat ison kokonaisuuden hallinnassa.

Loikka bisnesmaailmasta järjestöpuolelle on Tarja Ojalalle iso, mutta hän ottaa muutoksen vastaan tyynesti. Hän kehuu työkavereita ja tukeutuu tiimityöhön.

– Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos. Viestikapulaa vien suurella sydämellä eteenpäin. Odotan tiimityöskentelyltä paljon. Minua saa lähestyä eri kanavia pitkin, ja odotan sitä, että opin tuntemaan kaikki ihmiset.

03082017. TERHI LEPPÄNEN JA TARJA OJALA. KUVA. VILLE RINNE

Tarja Ojalan yhteystiedot
040 4566 982
tarja.ojala@laakariliitto.fi

Kuvat: Ville Rinne