Kaikki uutiset

Lääkärit Ilman Rajoja etsii suomalaisia avustustyöntekijöitä

Hoitaja Kate Gannon johtaa tiimiä, joka evakuoi helikopterilla viimeisillään raskaana olevaa Yanesi Fulakisonia, jolla on komplikaatioita. Nopean toiminnan ansiosta äiti ja lapsi saatiin pelastettua. Kuva: Luca Sola

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestö kartoittaa parhaillaan toimiston perustamista Suomeen.

– Koska humanitaariset tarpeet jatkavat kasvuaan maailmassa, tavoitteenamme on laajentaa toimintaamme Pohjoismaissa, varsinkin varainhankinnan ja rekrytoinnin osalta, kuvaa tiedottaja Alexander Uggla.

Järjestöllä on vakiintunutta toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

– Suomessa on runsaasti humanitaariseen työhön sitoutuneita ja sopivia henkilöitä, joille haluamme antaa mahdollisuuden osallistua työhömme.

Lääkärit Ilman Rajoja – Médecins Sans Frontières (MSF) – on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut humanitaarinen avustusjärjestö, joka toimii lähes 70 maassa.

– Autamme kaikkia ihmisiä poliittiseen vakaumukseen, uskontoon tai etniseen taustaan katsomatta.

Vuonna 1971 perustettu järjestö työllistää noin 33 000 lääkäriä, sairaanhoitajaa, kätilöä, logistikkoa, hallintohenkilökuntaa ja monen muun alan asiantuntijaa.

– Järjestämme sairaanhoitoa erityisesti Afrikassa mutta myös Lähi-idässä, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Pakolaisvirtojen kasvaessa olemme laajentaneet toimintaamme myös Euroopassa: pelastusaluksemme partioivat Välimerellä, ja järjestämme pakolaisille sairaanhoitoa ja psykologista tukea muun muassa Kreikassa, Italiassa, Serbiassa ja Ranskassa.

Uggla kertoo, että järjestöllä on kymmenkunta aktiivista suomalaista avustustyöntekijää ja kaikkiaan avustustoiminnassa on työskennellyt noin 30 suomalaista.

– Haluamme rekrytoida enemmän suomalaisia avustustyöntekijöitä, erityisesti hoitoalan ammattilaisia. Suomalaiset voivat rekrytoitua järjestön Tukholman-toimiston kautta.

Lisätietoja osoitteesta www.laakaritilmanrajoja.fi

Tietoisku lääkäreiden rekrytoinnista ja kokeneen MSF-lääkärin kokemuksista Areena-lavalla
torstaina 12.1. klo 11.30–11.50