Kaikki uutiset

Kattavana teemana Lääkärinä tulevaisuuteen

Lääkäri 2017 kattoteema Lääkärinä tulevaisuuteen on monestakin syystä erittäin ajankohtainen.

Tulevan sote-uudistuksen pitää vastata väestörakenteen ja ihmisten palvelutarpeen muutoksiin hyvin nopeasti. Lääkärikunnan osa tässä työssä on keskeinen. Väestö monimuotoistuu, ja ihmiset muuttavat isoihin kasvukeskuksiin. Suomalaiset ikääntyvät, ja sen myötä monet sairaudet yleistyvät. Nyt pohditaan, millaista vanhusten hoidon pitäisi olla. Yhteiskunnan resurssien riittävyys on kasvava huoli.

VIDEO: Ohjelmaryhmän puheenjohtaja Leila Niemi-Murola esittelee Lääkäri 2017 kattoteeman.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon niveltäminen toisiinsa on erittäin tärkeää lähitulevaisuudessa. Osa ongelmista ratkeaa perinteisen kansanterveystyön menetelmin, mutta monien sairauksien parantaminen vaatii kehittyneitä hoitoja ja täsmälääkkeitä.

Tulevaisuudessa jatkuva ammatillinen kehittyminen on tärkeää kaikille lääkäreille. Koulutus, opiskelu, kollegoiden tapaaminen ja verkostoituminen ovat paras tapa varautua suuriin muutoksiin, jotka ovat väistämättä edessä.