Takaisin

Laatupalkintofinaali perjantaina

Laatupalkinto jaetaan nyt 20. kerran. Palkinnosta kisaa kolme kovaa finalistia: Rovaniemen terveyskeskus, Sosteri ja Vantaan kaupungin terveyskeskuksen ehkäisy- ja perhesuunnittelupalvelut.

Lääkäriliiton laatuneuvosto on valinnut hakemusten perusteella finaaliin kolme palkintoehdokasta.

Rovaniemen terveyskeskus on onnistunut hoitosuunnitelman implementoinnissa tyypin 2 diabetespotilailla. Suurin osa rovaniemeläisistä diabetespotilaista on laatinut hoitosuunnitelman yhdessä ammattihenkilön kanssa.

Sosteri (Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä) on ensimmäinen toiminnallisesti prosessijohdettu julkinen sote-organisaatio. Tavoitteena ei ole enää ”pysyä hoitotakuussa” vaan ”jonottamatta hoitoon ja hoidosta kotiin”.

Vantaan kaupungin terveyskeskuksessa on kehitetty ehkäisypalveluita. Pitkäaikaisehkäisyn ilmaisjakelun myötä on saatu raskaudenkeskeytyksien määrät vähenemään.

Lääkäriliiton laatupalkinto myönnetään lääkäriryhmälle, lääkärin johtamalle moniammatilliselle ryhmälle tai yksittäiselle lääkärille toiminnan tuloksellisesta kehittämisestä. Tavoitteena on jakaa hyviä käytäntöjä kollegoille.

Laatupalkintofinaali 2018 ja potilasturvallisuuden integroiminen laadun kehittämiseen perjantaina 11.1. klo 8.30 – 10.45 (kaikille avoin). Voittaja julistetaan finaalin päätteeksi.

Palkinnon saajan valitsee Lääkäriliiton laatuneuvosto. Siinä ovat Lääkäriliiton lisäksi edustettuina Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Finska Läkaresällskapet ja Lääkäripalveluyritykset ry.