Takaisin

Posterinäyttelyt palaavat Lääkäripäiville

Lääkäri 2019:ssa pääsee jälleen tutustumaan toinen toistaan kiinnostavampiin postereihin. Posterinäyttelyyn voi osallistua kahdessa eri sarjassa, joista toinen on suunnattu nuorille ja toinen LEAN-kehittäjille. Toimita posterisi perille 7.12. mennessä.

Tänä vuonna Lääkäri 2019 -tapahtumassa nähdään pitkästä aikaa kaksi posterinäyttelyä. Toinen näyttely on suunnattu erityisesti nuorille lääkäreille, väitöskirjatutkijoille ja kandeille. Lääkäripäivien ohjelmaryhmän puheenjohtaja Leila Niemi-Murola kertoo, että mukaan toivotaan erityisesti kandien syventäviä projekteja.

– Tämä on hyvä tilaisuus harjoitella esiintymistaitoja, joita lääkärin uralla tarvitaan joka tapauksessa.

Niemi-Murola huomauttaa, että nuorten tutkijoiden ja kandien voi olla vaikea saada esiintymiskokemusta uransa alussa.

– Muualla maailmassa retoriikka, puhetaidot ja väittely ovat isommassa osassa jo opiskeluaikana. Täällä nuorilla lääkäreillä ei ole välttämättä kokemusta posterin tekemistä ja ensimmäinen tulikaste saattaa olla edessä vasta kansainvälisessä kongressissa.

Näyttelyn toinen sarja on suunnattu LEAN-projektien vetäjille ja kehittäjille. Niemi-Murola uskoo, että näyttelyn aihepiiri kiinnostaa isompaakin yleisöä.

– Posterinäyttelyssä saa selkeän esittelyn eri projekteista ja niiden tuloksista. Näyttelystä voi löytää hyviä käytännön vinkkejä ja ideoita oman toiminnan kehittämiseen.

Näyttelyihin on helppo tutustua esimerkiksi Lääkäripäivillä järjestettävällä Posterikävelyllä.

– Posterikävelyn aikana postereiden tekijät voivat esitellä työtään, ja yleisö pääsee esittämään kysymyksiä, Niemi-Murola kertoo.

Posterinäyttelyyn osallistuvien postereiden tutkimusote voi olla pragmaattinen ja posteri saa olla esitetty aiemmin muussa tapahtumassa. Uransa alkuvaiheessa olevan lääkärin paras posteri palkitaan ja voittajasta tehdään juttu Lääkärilehteen.

Posteriehdotukset vertaisarvioidaan 17.12. mennessä. Myös Posterikävelyn ajankohta tarkentuu 17.12. mennessä.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet, ks. allaolevat linkit:

Posterinäyttelykutsu nuorille »

Posterinäyttely LEAN-kehittäjille »

 

 

Lisätiedot: laakaripaivat@laakariliitto.fi