Takaisin

Iltajuhlassa blueskuningatar, hittinikkari ja menomusaa

Lars Sonckin suunnittelemat jugend-seinät saavat todistaa loistavan fiiliksen tapahtumaa, kun Pörssitalossa pidetään Lääkäri 2019 -iltajuhlat torstaina 10. tammikuuta. Luvassa on monipuolinen kattaus energisoivaa musiikkia, hyvää ruokaa ja erinomaista seuraa.

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela antaa lavalla kaikkensa ja vetää yleisönsä mukaan tiheällä energiallaan. Kelan kappaleissa maistuu elämä sen kaikkine puolineen. Nyt onkin hyvin aikaa virittää ääni laulamaan mukana muun muassa klassikkobiisiä ”1972”: …Meistä tuli lääkäreitä, virkamiehiä, vääpeleitä, ja tänään voidaan hetki olla kuninkaita… Anssi Kela ei ole kuitenkaan jäänyt ratsastamaan historialla, vaan on omintakeisella musiikillaan vahvasti kiinni tässä ajassa. Varmastikin juuri Lääkäri 2019 -yleisö osaa antaa Kelalle vastauksen kysymykseen Miten sydämet toimii? Kuinka ne toisensa poimii, saman rytminkö mukaan?

Illan artistitarjonta on laaja. Kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on valovoimainen blueskuningatar, joka on kotonaan myös kansainvälisillä lavoilla. Lyytisen musiikissa soi ytimekäs ja urbaani blues, jossa on sävyjä muun muassa soulista. Brittiläinen musiikkilehdistö tituleeraa Lyytistä slide-jumalattareksi. Hänet valittiin parhaaksi kitaristiksi European Blues Awards -kilpailussa vuonna 2017. Erja Lyytisen taituruutta kuvaa ehkä tyylikkäimmin kitaristilegenda Carlos Santanan kommentti: ”Your playing illuminates me”.

 

 

Entä millainen cocktail syntyy, kun lääketeollisuus lyö soittotaitonsa yhteen? Se kuullaan ja nähdään, kun The Drug Band astuu lavalle. Bändin jäsenet työskentelevät virka-aikana lääkealan ja lääketeknologian yrityksissä, mutta The Drug Band kilpailee yksissätuumin vain yleisönsä suosiosta. Viisimiehisen bändin kokenein jäsen on Jan Stenfors, joka soitti kitaraa Hanoi Rocks -yhtyeessä taiteilijanimellä Nasty Suicide.

Artistien lisäksi tunnelmaa pitää katossa DJ. Tilaisuuden ohjat pitää käsissään juontaja Päivi Rautiainen.

Musiikin ja iloisten ihmisten lisäksi energiatasoista pitää huolta herkullinen buffet-menu, joka on tarjolla ravintola Pörssissä, Pörssitalon 1. kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa Linnanpihalla on mukavaa tilaa myös rauhallisemmalle seurustelulle.

Iltajuhliin mahtuu 500 ensimmäistä. Vahvasti tervetuloa! Rock!