Kaikki uutiset

Sanomatalon yleisötilaisuus avaa Lääkäri 2018 -tapahtuman kaikille

Lääkäri 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestettävä yleisötilaisuus kutsuu tutustumaan lääkäreiden työssä puhaltaviin muutosten tuuliin.

– Lääkäripäivillä on tarjolla valtavan paljon mielenkiintoisia aiheita, tietoa ja osaamista, mutta itse tapahtuma on suunnattu vain lääkäreille. Yleisötilaisuudessa samasta tiedosta pääsevät nauttimaan kaikki aiheesta kiinnostuneet, kertoo Lääkäriliiton viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen.

Kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään Sanomatalossa 9.1. yhteistyössä Helsingin Sanomien toimituksen kanssa. Tilaisuuden teemana on Lääkäri 2018 -tapahtumassakin paljon puhuttava muutos. Tilaisuudessa pohditaan, mitä muutos tarkoittaa potilaan hoidossa ja lääkärin työssä.

– Lääketiede ja hoidot kehittyvät. Lääkärit tarvitsevat tietojen jatkuvaa päivittämistä. Haluamme tarjota tätä samaa tietoa potilaille. Yleisö pääsee samalla kysymään mieltä askarruttavista asioista suoraan lääkäreiltä , sanoo Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju.

”Tavoitteena on pureutua siihen, miten ja mistä potilas voi löytää oikeaa tietoa.”

Tietoa erilaisista lääketieteellisistä ratkaisuista on nykymaailmassa saatavilla paljon. Pauliina Pulkkinen kertoo, että yleisötilaisuuden tavoitteena on pureutua siihen, miten ja mistä potilas voi löytää oikeaa tietoa.

– Keinoäly, robotit, digitalisaatio ja antibioottiresistenssi puhuttavat sekä lääkäreitä että potilaita, Pulkkinen sanoo.

– Tuomme lavalle konkreettisia esimerkkejä siitä, miten digitalisaatio voi auttaa esimerkiksi rutiiniasioiden hoidossa, Parkkila-Harju kertoo.

Tapahtumassa ovat mukana keskustelemassa muun muassa lihavuustutkija, professori Kirsi Pietiläinen, infektiolääkäri, professori Anu Kantele, etälääkäri Mikko Lehtovirta sekä ensihoitolääkäri Teuvo Määttä.

Ennen tilaisuuden alkua yleisö pääsee halutessaan testaamaan defibrillaattoria. Defibrillaattori, ”deffa”, on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt rytmihäiriö hoitavan tasavirtasähköiskun avulla.

– Kyseessä on tärkeä ensiaputaito, jota saa nyt testata maksuttomasti, Pulkkinen vinkkaa.

Lääkäri 2018 -tapahtuman Yleisötilaisuus Sanomatalon mediatorilla 9.1. klo 17–18.30. Defibrillaattorin käyttöön voi tutustua klo 16.30–17.