Takaisin kurssilistaukseen

Tavallisimmat injektiot (pienryhmä) (KURSSI TÄYNNÄ)

Kurssin aikataulu

 • 08:30

  Tavallisimmat injektiot – miten ja kenelle?

  dos. Olavi Airaksinen, KYS

 • 09:15

  Pienryhmäharjoittelu

  dos. Olavi Airaksinen, KYS
  ortopedi Antti Helminen, HUS
  LT Jari Halonen, KYS

Suomen Urheilulääkäriyhdistys ry
Kurssinumero: 313P
Paikka: 204 - 205
Aika: 13.1.2017 08:30 - 10:45
Aihealueet: Ammatillinen kehittyminen ja osaaminen / Työterveyshuolto / Yleislääketiede
Puheenjohtaja: prof. Tommi Vasankari, UKK-instituutti
Yhdyshenkilö: prof. Tommi Vasankari, UKK-instituutti
Tavoite: Kliinisessä lääkärintyössä joutuu usein käyttämään injektioita. Niiden turvallista suoritusta ei voi koskaan harjoitella liikaa. Kurssin tavoitteena on opetella ja kerrata turvalliset injektioiden suoritustekniikat sekä tunnistaa injektioiden tavallisimmat indikaatiot ja kontraindikaatiot.
Kohderyhmä: Ohjelma on suunniteltu kaikille kliinistä lääkärintyötä tekeville erikoisalasta riippumatta, mutta erityisesti niille kollegoille, jotka haluavat syventää osaamistaan injektioista.
Erikoistuminen: hyväksytty 3 tuntia, alat yleislääketiede, työterveyshuolto, fysiatria, ortopedia ja traumatologia, reumatologia, liikuntalääketiede
Erityispätevyys:
Koulutus alkaa esityksellä (45 min) tavallisimmista injektioista ja suoritustekniikoista. Tätä seuraa 90 min pienryhmäharjoittelu. Osallistujat jaetaan 3 ryhmään ja kukin ryhmä osallistuu kolmeen pienryhmään (polvi, olkapää, kyynärpää, á 25-30 min). Kukin pienryhmä alkaa lyhyellä kohdenivelen hands on -tutkimisdemolla. Tämän jälkeen käydään läpi nivelen keskeiset injektiot ja pistotekniikkaa harjoitellaan phantomeilla. Koulutuksen lopuksi käydään lyhyt keskustelu koulutuksen keskeisistä sisällöistä.

Osallistujamäärä on rajattu 30:een. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja osallistua voivat vain vahvistuksen saaneet. Pienryhmäkurssit ovat vain lääkäreille. Pienryhmän lisämaksu on 45 €.